I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, 23 June 2012

Grap ur success without envy

Assalammualaikum..in d name of ALLAH..most merciful n most compassionate..







hyep-hyep u allzz...pew khabar semua?chat tak...praise to ALLAH if chat..yg tak chat tu cepat-cepat r g jumpa doctor ye..agpun sekarang weather pun tak berapa ok sangat ryte...ramai kawan sy yg tak berapa chat jugak..tak pew r..tak chat tu hanyalah ujian daripada ALLAH yg nak hapuskan segala dosa-dosa kecil kita..=)so terima r seadanya k..btw,sowey r dh lame tak update blog..a quit  bz ckit since msuk sem 4 nie,,yeah..!i'm senior..nmpak tak excitednye sy..hehe....kebetulan sy pun dh stay luar..agak susah jugak r nak update blog nie..online pun use phone...act,dew kawan sy nie rindu sangat dgn blog sy..so mlm nie sy update r...'awk,sy dh update blog..hehe'..ok,now back to our story..tengok r title tu..GRAP UR SUCCESS WITHOUT ENVY'..wahhhh..lookin interestin..hehe...

Kejayaan yg datang memang dinantikan semua orang.Tetapi kejayaan bukanlah  datang bergolek semata-mata.Without effort we can't win wif d success...Tak mudah sebenarnya untuk mencapai kejayaan..Macam-macam kita kena lalui untuk sampai ke puncak kejayaan itu.Kadang-kadang kita envy sangat dengan kawan kita.Frankly i said,that envy'll come without we realize it.Act tak salah if kita rasa envy,but don't too much..kalau boleh,tak payah r nak dew rasa envy kan...=)Kita ingin berjaya seperti dya,tapi hakikatnya kita tak dapat...Then,kita blame diri kita sendiri..why i can't?Kawan-kawan kita mudah dapat dengan usaha yg sedikit saja,tetapi kita usaha more than them..Macam-macam r persoalan mula bermain di minda..Dan di situ r mulanya dew sifat envy.Kalau boleh kita nak fight sampai menang,tapi  semuanya menghampakan apabila kita lose lagi...how come?tahu tak kenapa.sebab envy r kita terpaksa fight dan tak sincere untuk melakukan sesuatu perkara itu...


"Sesungguhnya aku benar-benar berharap  kepada ALLAH sehingga dengan  kesabaran  yg baik seakan –akan aku dapat melihat  apa saja yg telah dilakukan  oleh ALLAH kepadaku"….

U allz tahu tak..pew kawan sy advice masa tu.."sha,awk tak boleh jadi macam dyaorang..sebab itu dah memang diri dya..don't force urself.....masing-masing dew kelebihan mereka sendiri..awk tak tahu kan luck awk one day t..sabarlah ye..just b what u've now...so just follow d flow"...itu r bff sy yg always mengingatkan sy....terharu sangat..thankz awk..=)..ALLAH bagi kita otak yg sama,tak ade yg lain pun..Cuma effort kita jew yg menentukan kejayaan kita..Walaupun kita dah berusaha,tetapi if kita tak dapat ape yg kita inginkan that's mean tak dew rezeki r tu kan..Bukan sengaja ALLAH tak nak bagi,tapi  ALLAH hold dulu umtuk sementara waktu..ALLAH tahu pew yg terbaik..mybe if ALLAH bg kejayaan awal-awal pd kita,kita mula lupa diri or dew sikap sombong..."apabila kita mula berpuas hati,maka di situlah mulanya kejatuhan kita"...Jadi janganlah buruk sangka pd ALLAH ye=)..."akan datang kepadamu  pertolongan saat  putus asa sebagai anugerah yg dari  yang MAHA LEMBUT lagi MAHA memperkenankan doa..Change ur perception ok..Jadikan sebagai pembakar semangat bukannya make ur down..u can do it!
"Berpegang teguhlah pada apa yg aku berikan kepadamu dan jadilah kamu termasuk orang-orang yg bersyukur"..







 dear u=)
 
Mengejar impian itu memang memenatkan..kadang-kala mengudang putus asa…
Hakikatnya yg penat itulah bakal memberikan pulangan yg berharga..
Apabila kamu merasa kepenatan  dalam melakukan kebaikan,ingatlah kepenatan itu pasti  akan hilang..tetapi kebaikan itu akan tetap berterusan..
Teruskan perjuangan demi ALLAH..
Iklaskan niat..berusaha dan terus berdoa..break ur leg ok!chaiyok-chaiyok=0

p/s:post nie hnye r untuk memotivatekn diri sy,xdew related ngn spe2 pun..jst wanna to shre..if u allz rse bley memotvtekn dri u allz,jst tke as ur lesson,,btw,if sy silap,mntak maaf bnyk2 ye..sesungguhnya yg baik itu dtgnye drpd ALLAH..=)..tke cre..love u alllzz,,salam....





Monday, 4 June 2012

ALLAH..di manakah ketenangan itu=(..

Assalammualaikum...in d name of ALLAH..most merciful n most compassionate..






Ketenangan yg hadir dalam diri kita adalah anugerah yg sangat terindah.Allah telah menghadiahkan ketenangan itu untuk kita jika mengingatinya selalu.Bukan mudah untuk mendapat ketenangan yg hakiki.Apabila kita sudah memilikinya,tapi sayang  kita tak pernah nak menghargainya malahan kita lupa ALLAH  dan lalai dengan perintahnya...Of course ALLAH rasa marah,lalu dia mengambil semula ketenangan yg kita miliki tanpa warning kepada kita.Kita menjadi tak tentu arah,gelisah,tension dan kadang-kadang jugak kita rasa macam nak gila.Mana ketenangan itu??mana perginya YA ALLAH.....ALLAH bukan sengaja nak mengambil ketenangan yg kita miliki  kalau kita tak buat salah.Sebernanya,dia sangat menyayangi hambanya terutama orang-orang yg soleh.Allah nak menguji sejauh mana iman kita.Adakah kita mampu pikul ujian yg diberikan=)'seandainya tiada nyala api yg ada di sebelahku,tentulah bau harum kayu gaharu tidak akan tercium'....Carilah ketenangan itu sebaik-baiknya dan hargailah ia.Muhassabahkan diri kita untuk mencapai ketenangan itu..insyaALLAH..


"ALLAH takkan menguji seseorang itu jika tak mampu dipikul oleh hambanya"

'semoga kesusahan yg menimpa diriku ,di sebalik  terdapat  kemudahan dalam waktu yg dekat'...insyaALLAH..=0

Friday, 1 June 2012

happy anniversary dear=)..TOGETHER IN JANNAH.

Assalammualaikum..in d name of ALLAH..most merciful n most compassionate..


DEDICATED FOR U....
especially ENGINEERIN STUDENT..."ELECTRICAL,MECHI,CIVIL N IT=).....


spread ur love my fwen'z..=)

gud luck<3

elopzz..hye u allzz...salam jumaat jgk ye...pew khabar semua?chat tak..alhamdulilah if chat ye..yg tak chat jgn lupe g jumpa doktor ..haisyhhh..#NP pelangi petang by sudirman..sambil sy update blog ,sambil tu r dgr lgu nie..tak tahu r since nie..hehe..sampaikan danish a.ka.a bff ckp"rindu sudirman kew?',,heeee=)...ok2 back to our story...act sy NATASHA PUTERY PELAJAR TAHUN 2 KEJURUTERAAN ELEKTRIK  nk wish HAPPY ANNIVERSARY TO MY BELOVED FWEN'Z KT UTHM ...tak sangka..dah setahun sy kt cni + ngn PRE-DIP  lbih kurang setahun lebih..jap jew kan...banyak momment yg terindah,pahit manis di sini..banyak pengalaman dan banyak juga yg sy belajar drpd kesilapan..alhamdulilah,i can endure all of diz..thankz again ALLAH..=)..tidak lupa jugak pd semua lecturer sy yg bnyk mengajar tanpa rasa jemu....kpd kwn-kwn sy since pre dip until  now,thankz being my fwen'z..i'm really appreciate it..n pd siblin...thnkz coz sdi jd siblin yg bek n gve support when i'm down..=)..pas nie,sy dah tak stay TF..SO I'LL MIZ MY RESIDENTIAL COLLEGE TUN FATIMAH..sobs..sobs..,,*tbe-tbe touchin plk....btw,love u allzz so much..<3..tke cre..salam..

 "Tidak beriman seseorang diantaramu hingga kamu mencintainya seperti kamu mencintai dirimu sendiri" (HR. Bukhari-Muslim).


..FWENSHIP TILL JANNAH..