I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, 23 June 2012

Grap ur success without envy

Assalammualaikum..in d name of ALLAH..most merciful n most compassionate..







hyep-hyep u allzz...pew khabar semua?chat tak...praise to ALLAH if chat..yg tak chat tu cepat-cepat r g jumpa doctor ye..agpun sekarang weather pun tak berapa ok sangat ryte...ramai kawan sy yg tak berapa chat jugak..tak pew r..tak chat tu hanyalah ujian daripada ALLAH yg nak hapuskan segala dosa-dosa kecil kita..=)so terima r seadanya k..btw,sowey r dh lame tak update blog..a quit  bz ckit since msuk sem 4 nie,,yeah..!i'm senior..nmpak tak excitednye sy..hehe....kebetulan sy pun dh stay luar..agak susah jugak r nak update blog nie..online pun use phone...act,dew kawan sy nie rindu sangat dgn blog sy..so mlm nie sy update r...'awk,sy dh update blog..hehe'..ok,now back to our story..tengok r title tu..GRAP UR SUCCESS WITHOUT ENVY'..wahhhh..lookin interestin..hehe...

Kejayaan yg datang memang dinantikan semua orang.Tetapi kejayaan bukanlah  datang bergolek semata-mata.Without effort we can't win wif d success...Tak mudah sebenarnya untuk mencapai kejayaan..Macam-macam kita kena lalui untuk sampai ke puncak kejayaan itu.Kadang-kadang kita envy sangat dengan kawan kita.Frankly i said,that envy'll come without we realize it.Act tak salah if kita rasa envy,but don't too much..kalau boleh,tak payah r nak dew rasa envy kan...=)Kita ingin berjaya seperti dya,tapi hakikatnya kita tak dapat...Then,kita blame diri kita sendiri..why i can't?Kawan-kawan kita mudah dapat dengan usaha yg sedikit saja,tetapi kita usaha more than them..Macam-macam r persoalan mula bermain di minda..Dan di situ r mulanya dew sifat envy.Kalau boleh kita nak fight sampai menang,tapi  semuanya menghampakan apabila kita lose lagi...how come?tahu tak kenapa.sebab envy r kita terpaksa fight dan tak sincere untuk melakukan sesuatu perkara itu...


"Sesungguhnya aku benar-benar berharap  kepada ALLAH sehingga dengan  kesabaran  yg baik seakan –akan aku dapat melihat  apa saja yg telah dilakukan  oleh ALLAH kepadaku"….

U allz tahu tak..pew kawan sy advice masa tu.."sha,awk tak boleh jadi macam dyaorang..sebab itu dah memang diri dya..don't force urself.....masing-masing dew kelebihan mereka sendiri..awk tak tahu kan luck awk one day t..sabarlah ye..just b what u've now...so just follow d flow"...itu r bff sy yg always mengingatkan sy....terharu sangat..thankz awk..=)..ALLAH bagi kita otak yg sama,tak ade yg lain pun..Cuma effort kita jew yg menentukan kejayaan kita..Walaupun kita dah berusaha,tetapi if kita tak dapat ape yg kita inginkan that's mean tak dew rezeki r tu kan..Bukan sengaja ALLAH tak nak bagi,tapi  ALLAH hold dulu umtuk sementara waktu..ALLAH tahu pew yg terbaik..mybe if ALLAH bg kejayaan awal-awal pd kita,kita mula lupa diri or dew sikap sombong..."apabila kita mula berpuas hati,maka di situlah mulanya kejatuhan kita"...Jadi janganlah buruk sangka pd ALLAH ye=)..."akan datang kepadamu  pertolongan saat  putus asa sebagai anugerah yg dari  yang MAHA LEMBUT lagi MAHA memperkenankan doa..Change ur perception ok..Jadikan sebagai pembakar semangat bukannya make ur down..u can do it!
"Berpegang teguhlah pada apa yg aku berikan kepadamu dan jadilah kamu termasuk orang-orang yg bersyukur"..







 dear u=)
 
Mengejar impian itu memang memenatkan..kadang-kala mengudang putus asa…
Hakikatnya yg penat itulah bakal memberikan pulangan yg berharga..
Apabila kamu merasa kepenatan  dalam melakukan kebaikan,ingatlah kepenatan itu pasti  akan hilang..tetapi kebaikan itu akan tetap berterusan..
Teruskan perjuangan demi ALLAH..
Iklaskan niat..berusaha dan terus berdoa..break ur leg ok!chaiyok-chaiyok=0

p/s:post nie hnye r untuk memotivatekn diri sy,xdew related ngn spe2 pun..jst wanna to shre..if u allz rse bley memotvtekn dri u allz,jst tke as ur lesson,,btw,if sy silap,mntak maaf bnyk2 ye..sesungguhnya yg baik itu dtgnye drpd ALLAH..=)..tke cre..love u alllzz,,salam....





No comments:

Post a Comment