I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, 25 December 2013

Thank You ALLAH=')

Assalammualaikum. In the name of ALLAH most compassionate and most merciful.

Fuhh. Fuhhh * Tiup sikit habuk-habuk dalam blog nie. Hehe. Hye-hye awak, awak dan awak. Ape khabar? Saya harap awak, awak dan awak semua sihat dan sentiasa dilindungi ALLAH, in shaa ALLAH. Lame saya tak menaip coretan dalam blog ni. Busy, busy and always busy. Sorry! Awak tahu kan yg saya tengah final sem ni ha. So don't have much time. Mesti rindu kat saya kan?? Haaaaa. Baik admit cepat! Haha. Ok2, now back to our story. Btw, I've good news. Yeaahhh!

***PART 1***

Alhamdulilah, i'm done for all my FYP (Final Year Project) presentation. Everything go with smoothly. Thank you ALLAH kerana permudahkan urusan-urusan kami semua. 1 day before my presentation , i'm really felt down. I don't know why =(. Sudden, I've low confident level. Then, saya call mama dan terus nangis. Seriously need mama and support. But alhamdulilah, lepas dengar suara mama dan kata-kata semangat, naiklah sikit confident tu. In the same time, kawan saya pun beri support then dya cakap " i doakn yg terbaik. jgn takot2. confident buat . janji u fhm ape yg u buat" Tu saya cuba tenangkan diri sendiri dan cari kekuatan . Alhamdulilah, saya dapat spirit tu='). Thankz ALLAH. Dengan rezeki ALLAH  yg unexpected group saya bersama partner-partner kesayangan katanya iaitu san dan shahir, telah dapat 2nd place dalam karnival inovasi. Memang saya dan teammate tak sangka, akan masuk final dan menang. Hee. Miracle. That's awesome moment.

Btw, semua orang tertanya-tanya including panel. What's mean by TSH? Haha. Is like something nama lain dari yg lain. Yarh! U got the point. So dengan confident saya jawab "act, combine with our group name, me (TASHA), SHAHIR and HASSAN. Like our branding, one find day. hee=0

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada ma, pa, family, SV En Mohd, my beloved teammate San dan Shahir, lecturer, BFF, kawan-kawan dan semua yang terlibat atau tidak terlibat yang mendoakan saya dan teammate. Terima kasih kepada awesome panel Tuan Hj Azlan, En Zaurin, Dr Rie dan Dr Rosli yg memberikan the killer ques . Hehe. But in the same time, give us knowledge too. Dear my teammate, saya nak minta maaf banyak-banyak if ada kekurangan, or saya tak dapat nak bantu for the fully time dan juga full report yg agak pelik bila u all baca. Hehe. U all terpaksa jugalah mengajar dan melayan saya ni ha. Maklumlah, tak Berapa expert sangat dalam hal macam ni. Halalkan semuanya ye. Anyway, both of u are the best partner! Thank you again. Saya doakan teammate saya berjaya dunia dan akhirat. Lepas ni, if fly or move mana-mana, jangan lupa sha ok. Take care=')

Teruskanlah tebang, rentaslah langit cita-citamu. Pergilah ke mana sahaja, asalkan Iman terjaga.




Memory with our SV En Mohd
With my group 006
Our project TSH GENERATOR
TSH GENERATOR poster
Memory with teammate and project=')
Alhaamdulilah. 2nd winner in karnival inovasi
Keep smile on u! Thank you ALLAH

Tuesday, 9 July 2013

Ramadhan datang lagi=')

Assalammualaikum... in the name of ALLAH, most compassionate and most merciful

apa khabar semua?? semoga semua berada dalam keadaan sihat, in shaa ALLAH. dah lama kan sy tak update blog.. heeeeee. btw sy cuma nak update tentang puasa. alhamdulilah kali ini diberi peluang oleh ALLAH untuk berpuasa. thank you ALLAH=') dan tadi sy sempat habiskan terawih untuk malam yg pertama. alhamdulilah. it's awesome time.







btw, sy nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua. semoga ramadhan kali ini lebih bermakna dan diberkati ALLAH. buatlah kebaikkan sempena bulan ramadhan ini. mana tahu kan, mungkin ini ramadhan yg terakhir. tapi apa-apa pun, kebaikkan tu perlu dibuat dengan ikhlas. sy minta maaf jika ada salah dan silap kepada semua. jangan lupa puasa penuh ye semua..hehe. dan jangan lupa juga bangun sahur. take care there. assalammualaikum=)

lot of love<3
natasha putery

Wednesday, 15 May 2013

Terima Kasih Cikgu,Thank You Teacher, Xiexie Laoshi =')

Assalammualaikum.. in d name of ALLAH, most merciful and most compassionate

haaiiiii everyone!! how life's? great?? alhamdulilah.. thank you ALLAH.. yg tak berapa sihat tuu cepat-cepatlah pergi jumpa doktor ok.. semoga cepat sembuh..  haaaa..dah lama tak update blog.. menyepikan diri ke sy ni?? eh..taklaaaa=) actually a quite busy laaaaa.. since practical kat specialist hospital ni banyak keja. sy under maintenance dan biomedical electronic.... interesting sangat ENGINEER DOCTOR katanya..hehe...but  makin lama makin best pulakk..heee.. now just left 3 weeeks more to go.. rabbi yassir wala tu'asssir... now back to our title.. ape jela tu kan entry kali nie..ada banyak pulak terima kasih pelbagai version..yelaaa..kita kan satu malaysia..yeahhh=)..

urmmm..tiba-tiba rasa touching pulakk..*relax sha..relax..lum start citer lagi ni...esok hari guru kan..tiba-tiba rindu nak kembali zaman sekolah..seriously..='(..sy buat entry ni khas untuk cikgu-cikgu yg pernah mengajar sy atau tidak pernah.yg penting khas untuk semua cikgu di dunia ni.. cikgu adalah ibarat ibubapa kita yg kedua. cikgulah yg banyak mengajar tanpa jemu. walaupun kita selalu nampak cikgu tersenyum, tetapi kita tak tahu masalah yg di hadapinya. cikgu lah yg selalu memberi kata-kata semangat. sy ingat lagi masa sy down, cikgu kaunselor yg banyak inspire to built spirit. time biology kelas pulak  teacher biology sy selalu kena tonsil sampai takde suara beliau mengajar. tapi dengan semangat yg kuat beliau teruskan juga. tak mudah nak jadi seorang cikgu actually, berbekalkan kesabaran melayan kerenah anak murid-murid.












KEPADA CIKGU-CIKGU SY DI TADIKA AL-HUSNA, SEK TUNKU MAHMOOD 2, SEK AGAMA GUNUNG LAMBAK, SMK JALAN KOTA TINGGI, SMK TINGGI KLUANG ( kejap je masuk stk) dan PENSYARAH UTHM

" ya Allah , sesungguhnya Engkau Maha Pengasih lagi Maha Penyayang , ya Allah lindungilah guruku.. Engkau berilah ketabahan dan kekuatan untuk guruku.."

Sy natasha putery ingin mengucapkan selamat hari guru kepada semua cikgu-cikgu yg pernah mengajar sy tanpa rasa jemu, tidak pernah mengeluh walaupun sedikit. frankly, dulu sy tak suka sekolah sy tuu. sy menangis  masuk sekolah. tapi bekas pengetua puan hajah marmining telah memujuk sy dan sy masih ingat kata-kata cikgu kaunselor sy," tasha kat mana kita diletakkan sekalipun, yg penting kita hendak belajar". sy pegang kata-kata cikgu tu.. alhamdulilah sekolah tu la yg menaikkan nama sy menjadi pelajar terbaik. alhamdulilah juga kerana berkat cikgu mengajar dan doa, sy sekarang berada di universiti. thank you cikguu.. thank you ALLAH..='). jasa cikgu tidak akan pernah sy lupakan.. hanya ALLAH yg dapat membalasnya.. kenangan masa belajar sangat best dan tak akan boleh ditukar ganti.. sy doakan semoga cikgu sentiasa dikurniakan rezeki dan dirahmati ALLAH...

sincerely love,
NATASHA PUTERY
(pelajar tahun akhir kejuruteraan elektrik UTHM)

Friday, 22 March 2013

Thank you ALLAH,thank you everyone=')

Assalammualaikum..in d name of ALLAH..most merciful,most compassionate..

salam jumaat everyone...hope semua sihat ye.actually i'm in final mood..tadi baru lepas jawab control system punya paper..doakan sy ye..left 4 more paper to go..rabbi yassir wala tu'assir..=)..btw,sebelum tu nak wish happy bufday to kawan sy CAPT ID..may ALLAH bless u..semoga tercapai cita-cita untuk menjadi seorang pilot.sy doakan yg terbaik untuk kawan-kawan sy=)..haaa..post kali nie nak  citer tentang my belated bufday during march 16..heee..saje je..kebetulan nak release tension kan sambil dengar lagu hello by lionel richie...

"alhamdulilah,now i'm turn 20th.tak sangka dah.macam baru semalam jadi childish..kejap je masa berlalu..ALLAH, thank you for everythin..i'm still alive until now..thank you mama and papa who's always care for me..sacrifice everything..i love both of u.=')..thank you pada kawan-kawan yg wish dan bff neesa,alaa,ekin,dira prank sy malam tuuuu...hehe..hadiah paling bermakna bila adeq junor hadiahkan sy ayt al-quran surah maryam ayat 15 dan 33..it's awesome..thank you pd adeq helmah.tak lupe jugak pd bff sy  am  buatkan video yg shweet plus wif background music make me remind bout our pre dip..heee..touchin sangat=')..hee..thank you to mama yg belikan new phone..hee...sayang mama..thank you jugak pd kawan papa yg belanja makan dan celebrate bufday sy kat JB..tidak lupe jugak pd  kawan sy rasydan yg belanja makan even bufday sy dah lepas dua hari tuu.thank you awak!.hee..bufday kali ni asyik makan jee..heee..but i love it...and thank you again for all of u..maaf tak dapat nak mention semua orang.jangan lah ambil hati if sy tak mention ye..act sy betul-betul  appreciate it..hadiah paling bermakna daripada u all..love all of u ok..=)..hanya ALLAH yg dapat membalasnya..sy hanya mampu mendoakan yg terbaik untk awak semua..semoga our friendship till jannah..in shaa ALLAH.."


time bufday..opss malu ite..haha..=p..may ALLAH bless u princess..=)


FOR D 2OTH PRINCESS..=')

*hope berjaye dunia dan akhirat
*banggakan mama dan papa
*menjadi anak yg soleha
*dapat jodoh yg soleh..opsss.hee.(satu hari nanti..sabarlah wahai hati ye sha)
*dapat membahagiakan orang lain kerana kita pun akan bahagia jugak..in shaa ALLAH..

 hanya berbekalkan kesabaran dan keimanan.


GEMBIRALAH DENGAN HIDUP INI KERANA HDUP INI INDAH DAN JADIKANLAH IA SEBAGAI HAMPARAN UNTUK SETIAP KEBAIKAN...

sincerely love,
NATASHA PUTERY
PELAJAR TAHUN 3 KEJURUTERAAN ELEKTRIK UTHM,,=)

Wednesday, 16 January 2013

HAppy BUfday a.k.a sana hilwa...=)

Assalammualaikum..in d name of ALLAH.most merciful n most compassionate..

hyep-hyep u all...apa khabar semua?hope sihat-sihatlah yeee...dah lame tak update blog actually..heee...rindunyeeeeee..biasalah sy dah masuk sem 5 nie,so a quite busy lah..diz week i've 4 straight test..OMA..sabar jew lah..tapi yg penting kita kena selalu semangat and chill..yeahh..dah lepas 3 paper,now  left 1 more to go..in shaa ALLAH..RABBI YASSIR WALA TU'ASSIR..btw.today is special day..ada dua actually..firstly HAPPY BIRTHDAY PAPA!..may ALLAH bless ur life..hope u always stay healthy papa..love u..=)..and 1 more HAPPY ANNIVERSARY yg ke 2 tahun untuk budak-budak pre-dip 1st batch..yeahh..tak sangka,kejap jew masa berlalu..may ALLAH bless our fwenship..in shaa ALLAH..=)..ok,now back to our title above..haaaaa,,bufday sape jew lah kan tu..heee..guess lah=)esok 17 jan 2013 adalah bufday bff sy yg berada di EGYPT sekarang..


THURSDAY,17 JAN 2013

Dear BAKAL DOCTOR...AMIRA NABIHA..

maaf awak..curi-curi ambil gambar..heee

\nie cake untuk bufday gurl..turn 20 dah...=)





'Assalammualaikum awak..apa khabar?sy harap awak sihat di sana.semoga ALLAH permudahkan urusan awak di sana ye..dah lame kan kita tak jumpa since awak fly ke egypt..wahhh..rindunyeee=(..act blog nie dedicated untuk awak..sy tak dapat nk post hadiah ke sana..sy harap awak suka..just wanna wish happy buday yg ke 20 awak..=)..saja jew nak wish awal-awal...wah dah 20 tahun dah dya..kejap jew kan...ingat tak kita kenal since standard 5 mase sekolah agama dulu..heee..kita jd bezfwen'z sampai sekarang..alhamdulilah..if i'm not mistaken around 9 years perhaps..walaupun jauh dan jarang contact,persahabatan kita tetap utuh..terima kasih awak..semoga awak dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki,berjaya di dunia dan akhirat.dan lagi 1,semoga awak dkurniakan jodoh yg soleh nanti..in shaa ALLAH..sy doakan yg terbaik untuk bff sy yg jauh nie..awak jaga diri baik-baik kat sana ye...mudah-mudahan cita-cita awak tercapai.=).aja!aja fightin...sampai sini saja ucapan sy buat awak yg berada di perantauan..may ALLAH bless our fwenship..jangan lupa sy tau awak..hee.sayang awak..daaa..salam.."