I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, 15 May 2013

Terima Kasih Cikgu,Thank You Teacher, Xiexie Laoshi =')

Assalammualaikum.. in d name of ALLAH, most merciful and most compassionate

haaiiiii everyone!! how life's? great?? alhamdulilah.. thank you ALLAH.. yg tak berapa sihat tuu cepat-cepatlah pergi jumpa doktor ok.. semoga cepat sembuh..  haaaa..dah lama tak update blog.. menyepikan diri ke sy ni?? eh..taklaaaa=) actually a quite busy laaaaa.. since practical kat specialist hospital ni banyak keja. sy under maintenance dan biomedical electronic.... interesting sangat ENGINEER DOCTOR katanya..hehe...but  makin lama makin best pulakk..heee.. now just left 3 weeeks more to go.. rabbi yassir wala tu'asssir... now back to our title.. ape jela tu kan entry kali nie..ada banyak pulak terima kasih pelbagai version..yelaaa..kita kan satu malaysia..yeahhh=)..

urmmm..tiba-tiba rasa touching pulakk..*relax sha..relax..lum start citer lagi ni...esok hari guru kan..tiba-tiba rindu nak kembali zaman sekolah..seriously..='(..sy buat entry ni khas untuk cikgu-cikgu yg pernah mengajar sy atau tidak pernah.yg penting khas untuk semua cikgu di dunia ni.. cikgu adalah ibarat ibubapa kita yg kedua. cikgulah yg banyak mengajar tanpa jemu. walaupun kita selalu nampak cikgu tersenyum, tetapi kita tak tahu masalah yg di hadapinya. cikgu lah yg selalu memberi kata-kata semangat. sy ingat lagi masa sy down, cikgu kaunselor yg banyak inspire to built spirit. time biology kelas pulak  teacher biology sy selalu kena tonsil sampai takde suara beliau mengajar. tapi dengan semangat yg kuat beliau teruskan juga. tak mudah nak jadi seorang cikgu actually, berbekalkan kesabaran melayan kerenah anak murid-murid.












KEPADA CIKGU-CIKGU SY DI TADIKA AL-HUSNA, SEK TUNKU MAHMOOD 2, SEK AGAMA GUNUNG LAMBAK, SMK JALAN KOTA TINGGI, SMK TINGGI KLUANG ( kejap je masuk stk) dan PENSYARAH UTHM

" ya Allah , sesungguhnya Engkau Maha Pengasih lagi Maha Penyayang , ya Allah lindungilah guruku.. Engkau berilah ketabahan dan kekuatan untuk guruku.."

Sy natasha putery ingin mengucapkan selamat hari guru kepada semua cikgu-cikgu yg pernah mengajar sy tanpa rasa jemu, tidak pernah mengeluh walaupun sedikit. frankly, dulu sy tak suka sekolah sy tuu. sy menangis  masuk sekolah. tapi bekas pengetua puan hajah marmining telah memujuk sy dan sy masih ingat kata-kata cikgu kaunselor sy," tasha kat mana kita diletakkan sekalipun, yg penting kita hendak belajar". sy pegang kata-kata cikgu tu.. alhamdulilah sekolah tu la yg menaikkan nama sy menjadi pelajar terbaik. alhamdulilah juga kerana berkat cikgu mengajar dan doa, sy sekarang berada di universiti. thank you cikguu.. thank you ALLAH..='). jasa cikgu tidak akan pernah sy lupakan.. hanya ALLAH yg dapat membalasnya.. kenangan masa belajar sangat best dan tak akan boleh ditukar ganti.. sy doakan semoga cikgu sentiasa dikurniakan rezeki dan dirahmati ALLAH...

sincerely love,
NATASHA PUTERY
(pelajar tahun akhir kejuruteraan elektrik UTHM)