I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, 24 October 2014

MY C-DAY =)

Assalammualaikum. In the name of Allah most compassionate and most merciful.

Haiii u all. Hee. Saja nak mention tentang my convocation day. Almost 2 weeks ago. Now baru sempat nak update. Alhamdulilah, everything went well. Thank you Allah, thank you ma, pa and family. Thank you to all my lecturer. Thank you my beloved friends and thank you everyone. Done for electrical engineering. Next stage, Doakan yarh😍.






Friday, 3 October 2014

ANC ,DEAN Award Ceremony and Salam Aidiladha:)

Assalammualaikum. In the name of Allah, most compassionate and most merciful.


Hai awak semua!!! Apa Khabar? Ada yg rindu sy tak?? Haha. Ya Allah, dah lama sangat tak update ni haaa. Around 3 month. Sorry, I'm really busy actually. Ni pun sy update guna iPad je. Hehe. So how your life so far? Your study? Hope everything will be fine yarh. Haaa. Let's focus on my title above. Ehem. A quite Gud news. Heheh. Just wanna sharing it.

24/9/14 is my ANC and Dean award ceremony.  Alhamdulilah, everything went well. Thank you Allah for the gift. Thank you to my beloved one  Mama, papa and family who always stay for my days down and on. Thank you to all my lecturer from 1st sem until final sem.  Thanks to all my friends who always stay beside and support me. Thanks to everyone. I love u from the moon and back. This gift is for all of u too ok😍. May Allah ease for my journey. Flying high. Doakan. Btw Salam jumaat and Salam aidiladha everyone. Take care. Assalammualaikum






Saturday, 5 July 2014

Hikmah dan Allah sayang=')

Assalammualaikum. In the name of ALLAH most compassionate and most merciful.


Hello everyone. How are you today? Hope all of you are pink of health. In shaa Allah. Salam ramadhan btw. May ALLAH bless us. Ramadhan is the awesome and calm day. So always make du'a ok=)

Hikmah. Mungkin ALLAH nak beri ujian itu. Mungkin. Supaya saya lebih kuat, kuat dan terus kuat. Bukan mudah untuk hadapi situasi yg down macam ini. Kalau boleh nak nangis laju-laju tahu tak. Tapi kalau boleh taknak mama dengan papa tahu apa yg berlaku. Afraid both of them will frustrated about my 1st sem. Urmm. Like seriously, memang dah jangka dan redha sebenarnya untuk result kali ni. Setimpal lah dengan apa yg kita bagi kan. Frankly said, my fault. I thought is like dip that I can playing around. But totally wrong. My friend yg dah jadi engineer sekarang ni  dah mention, bila dah deg sangat susah dan tak boleh main -main dan juga no more last minute study. So, say good bye to my dean list *nangis laju-laju.  Sorry, I can't get it awak. Even bad news,  but ALLAH  selitkan juga hikmah disebaliknya. Dear self, everything will be okay? okay. Thanks to all my friends that always support me. Appreciate it.

Remember this dear self, no matter how great effort that you made, in the end, it is only him that can help you go through. ONLY HIM. Learn to know. Purify your intentions, every now and then every second that counts=')



In shaa ALLAH, I'll try for the next sem. Husnuzon and positive thinking. I've  promise to myself, that I  must  always stay sado. May ALLAH ease you princess. let's follow the flow and patience.

Good night everyone. Don't forget sahur and happy fasting. Forgive all my mistake. Daa. Assalammualaikum=)

Monday, 23 June 2014

Throwback international competition and happy holiday babe=)

Assalammualaikum. In the name of ALLAH most merciful and compassionate.

**AL FATIHAH**
Dua hari yg lepas sorang pelajar UTHM meninggal dunia sebab accident. My junior pure elect. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amien, In shaa ALLAH. Sungguh kematian itu bila-bila. Entah saya ni mungkin esok lusa. Who's know right?

********************************************************************************

Fuhhh. Fuhhhh. Tiup sikit. Hehe. Dah lama tak update blog. Macam biasalah alasan yg akan diberi adelah busy, busy and always busy. Like seriously, since degree ni memang busy betul. Act all paper is down, finally. No more burden for a while la. Hope lulus dengan cemerlang. Amien. Hye all! Ape khabar semua? Mesti rindu sy kan. haha *perasan betul. Hope semua sihat la ye.

**part 1**
 Haa. Ingat tak sy pernah update tentang 3rd competition? Sy tak sempat nak inform u all ape yg berlaku. First of all, alhamdulilah. Everything going smoothly. Even I can't sleep well coz of the competition, but I worth for it! Our project got gold medal and also outstanding achievement award. Mula-mula, rasa give up juga dah. Yela, bukan mudah untuk fight for international kan. But mungkin rezeki kami. Really unexpected. Anyway, thanks ALLAH for the beautiful gift. Thanks ma, pa and family who's always behind me. Thanks my teammate shahir and Hassan even he's not around here yet. Thanks to all my lecture and thanks to everyone who always pray and support us. Really appreciate it. Oh, forgot to mention that  UTHM got 5 outstanding achievement award and gold not so sure how much is it. Hehe. Alhamdulilah. Congrat's to all participant! No worries, menang or kalah itu tak jadi masalah. We're one family. Most important, always stay sado='). Yeahh!










**part 2**
Just wanna to say heppy holiday to all of you and gud luck practical to all junior too. Welcome to UTHM junior. Enjoy your mhs ok! Gunakanlah cuti ini sebaik yg mungkin kan. Plus tak lama lagi nak ramadhan dan raya. So, jaga diri baik-baik ye semua. Wherever you're, plez remind that ALLAH always with you. "WE PLAN, HE ALSO PLAN. INDEED.

Guten nacht, Guten traum. daa. Assalammualaikum=)

Much love : NP

Wednesday, 30 April 2014

Happy 21st Princess and Silver Medal

Assalammualaikum. In the name of ALLAH. Most merciful and most compassionate.


Hye awak, awak dan awak. Apa khabar? Hope semuanya sihat ye. Selamat memasuki bulan rejab. May ALLAH bless us, in shaa ALLAH. Dah lama tak update. Rindu. Haha.

***PART 1***

 Since masuk degree, busy dengan assignment, test, project competition dan lain-lain. Hehe. So back to our title ok.

Alhamdulilah, i'm officially turn 21st on 16 march. Urmmm. 21st birthday to princess. Running out of time. So, dah more dewasa and be more matured. Thanks ALLAH gave me a chance for still breathing, still alive like usually. Alhamdulilah='). Thanks ma and pa for everything. Both of u take care of me from baby until now. A lot of sacrifice. I'm really appreciate it. Thanks everyone for wish my birthday in advance or late and thanks for the birthday gift too. Hehe. Never mind. As long as just pray for my happiness and my success. I love all of u=)

21st wishlist :
*Be strong princess and is shaa ALLAH be a good, solehah women.
*More matured
*Like usually focus on the mission
*"DESTINY'"
*Berjaya dunia dan akhirat



***PART 2***

23 Mac hari itu, sy dan teammate shahir serta lain-lain telah pergi ke JITRA KEDAH untuk NATIONAL INNOVATION AND INVENTION COMPETITION THROUGH EXHIBITION 2014. Kami punya project adalah TSH generator. Ini adalah FYP masa diploma then kami bawa untuk peringkat kebangsaan. Alhamdulilah, kami mendapat silver medal. Even tak achieve gold medal, takpela maybe bukan rezeki. Silver medal it's my precious gift for my birthday. Alhamdulilah. UTHM got 4 gold and 3 silver. Congrat's! Thanks ALLAH, Thanks ma, pa, family, Thanks my teammate shahir and Hassan even Hassan is not around here, Thanks my sv En Mohamad, Thanks all my lect, Thanks to all of u who's support and pray for our success there. really appreciate it=).


 
 
 
 
Ok la. Update later. Take care everyone. Btw, wish us luck for 3rd competition in Utem Melaka. International competition. May Allah ease. In shaa ALLAH. Stay strong princess! Assalammualaikum;)
 












Thursday, 20 February 2014

Alhamdulilah. I'm in second stage=)

Assalammualaikum. In the name of ALLAH most merciful and most compassionate:)


Ruang. Dikala kosong, dia hadir tanpa disedari.
Cuba memberi sinar pelangi yang indah, agar dia tahu aku bahagia.

Cehwahh. Berpuitis pula kan. . Haa. Kenapa je kan? Nanti kite story mory. Hehe. Hai! Apa khabar semua? Harap semua sihat ye. Sekarang cuaca tak berapa nak elok sangat, so banyakkan minum air kosong ye. Kepada yg tak sihat, cepat-cepat jumpa doktor ok! Dah jarang sy nak update blog ni ha. Kadang-kadang tak ade masa dan kadang-kadang malas nak type. Haha. Agaknya mimpi apa rajin nak update blog. Yela, awak, awak dan awak semua mesti nak tahu tentang title sy kat atas tu kan. Act sambungan daripada part 1.


***PART 2***

Firstly, alhamdulilah. Second stage dah. Terima kasih  ALLAH atas rezeki yg telah diberikan. Haaaa. Mesti tertanya-tanya apalah yg sy dapat. Hee. Act sy dapat sambung belajar lagi. Yeahh! Even dah week 2, baru nak update tentang sambung belajar ni. Alhamdulilah, sy dapat SARJANA MUDA KEJURUTERAAN ELEKTRONIK DENGAN KEPUJIAN dan sy masih di UTHM. Jodoh kuat lagi dengan U sana. In shaa ALLAH, pengajian sy selama 4 tahun. Haha. Act kalau dah transfer credit, mybe 3 tahun setengah.  Mula-mula masa tengok tawaran ni, tiba-tiba terdetik dalam hati yg sy agak frust. I don't know why=(. I should be grateful person because continue in bachelor. Sy target untuk sambung dalam elektrik power, tapi takde rezeki. Then, semua bagi support untuk sambung dalam elektronik ni. Bila sy fikir balik, mybe ade hikmah yg ALLAH nak tunjukkan='). Mungkin. Why not kita bersangka baik dengan ALLAH kan. 

Terima kasih juga kepada mama dan papa yg sentiasa menjadi tulang belakang sy, yg sanggup sacrifice everything. Mama dan papa yg selalu ade untuk sy:'). Tanpa mereka, mungkin sy tak akan kuat hingga sekarang. Tidak lupa kepada ASJ yg  always ada  bagi pendapat  dan nasihat mana yg terbaik untuk kejayaan sy. Hee. Thanks u=). He's like my icon or like idol mybe. Because he's engineer right now. Kalau dia boleh berjaya, why not me?. Terima kasih juga buat semua kawan sy yg sentiasa support time up and down. I'm so touched when one of my bff sent whatsapp to me and give me a spirit.

from eqin masri:
"congrate sha.. time ni syg kne prove kn yg sha mampu bjaye sndiri wlaupun tanpa kawan. kuat kn diri. ingat sha bley cume rezki nye lmbt atau cpt je. selalu think positif".
She always remind me "ingat sha, rezeki awak bukan satu tau"='). *Bila sy type ni, sy ingat awak eqin. Sedih act bila awak takda dah. Tapi awak ade tanggungjawab yg lebih besar untuk family awak kat sana kan? Sy doakan awak dilindungi oleh ALLAH dan Berjaya dunia dan akhirat. In shaa ALLAH. Terima kasih untuk kekuatan itu.

Lecturer yg pernah mengajar sy dan PA yg selalu memberi motivasi, terima kasih atas ilmu yg diberikan dan kerana mereka semua sy berjaya sambung untuk degree di UTHM. Terima kasih semua. Doakan sy dan rakan-rakan yg lain untuk meneruskan perjuangan ini. Hope we can go through all of this. Kepada yg continue degree or tak, Good luck to all of u. What ever decision that u make, mybe it is the best for u. "The choice is yours. The decision is Allah=)

"penerbangan harus diteruskan, walaupun terkadang perlepasan itu tidak sama"
satu je sy minta ALLAH, kuatkanlah sy. Kuatkanlah YA ALLAH=').

Sampai sini saja coretan sy untk malam ini. Nanti apa-apa, sy update lagi ye. Sleepy already. Guten nacht everyone. Minta maaf if ade salah dan silap. Take care and assalammualaikum=)


LOT OF LOVE
Natasha putery
1st year in Bachelor of Electronic Engineeing with Honour
with wisdom, we explore